Táboření v Jeseníkách 14.-16.3 2014

Již delší dobu jsme plánovali návrat do časů minulých, kdy jsme na tábořišti v Jeseníkách byli podstatně pravidelněji. Poslední dobou to bylo jednou za několik let a dříve to bylo několikrát v jednom roce. Oslovili jsme pár kamarádů zda si také nechtějí zavzpomínat a posoudit potencionál tábořiště pro další akce.

Vyrazili jsme v pátek ráno. Krásný slunečný den až kýčovitě pěkně. Díky tomu jsme dorazili v dobré náladě na tábořiště. Těsně po tom co jsme od auta odnesli první věci dorazili další. V pátek jsme zabydleli wigvam. Poslali nejmladší na dřevo. Procházky s lukem a kochání se  byla pro táborníky další náplní dne. Já se zaměřil na hledání materiálu na novou kostru na wigvam. Na sobotu se totiž plánovalo ze stavbou. Takový workshopek, pro zasvěcené připomenutí jak a pro nezkušené čerpání poznatků. Materiál jsem nachystal  lehčeji než jsem čekal. Dostatek materiálu, dokonce na jednom místě o rozměru 20×20 m jsem skoro nikdy při stavbě wigvamu nezažil.  Takže na ráno vše připraveno.

Večerní posezení bylo super …. povídání o “ hobby“ bylo na vysoké úrovni 😀

V hodinách již sobotních se však přihnala změna počasí , která byla slibována až na neděli. Trošku to mávalo wigvamem. Počasí nám pomohlo odhalit některé nedodělky, které jsme přehlédli.  Hned ráno jsme je napravili …. po kávě,dýmce a snídani a překonání odporu k větru, děšti se sněhem. Kolem oběda to trochu polevilo a já začal s posledními přípravami stavebního materiálu. Mezitím proběhla lukostřelba v podstatně horších podmínkách než předcházející den.

Stavba wigvamu proběhla v pohodě, mně v kabátě déšť ,vítr a chlad nevadil. Ostatní potřebovali  co půlhodiny pauzu v teple u ohně ve wigvamu. Aspoň chystali provazy. Více o stavbě řeknou fotky. Pravda, opět mně zklamaly baterie do foťáku, takže druhou část stavby dofotil Radek. Večer, přes protivenství počasí, jsme mohli oslavit dokončení stavby nové kostry wigvamu. Nejsou hotové palandy,  v tom nás počasí porazilo, příště. Večer jsme při vyprávění o „hobby“ a lakrosu, no o čem by si staří páni pamatující telefon na kliku, mohli povídat.  Počasí se v neděli oproti  sobotě zlepšilo jen v tom že nefoukalo.  Už před námi bylo jen balení, odnášení a nakládání do aut. Některé čekala cesta delší než dlouhá .

FOTO

Snad příště 😉

-M-